הרכבים החשמליים כובשים בסערה את העולם כולו וישראל בפרט. מהפכת הרכבים החשמליים משנה גם את האופן שבו אנו צורכים את כלי הרכב. תחנות הדלק הולכות ומאבדות מחשיבותן, בעוד עמדות הטעינה לרכבים החשמליים תופסות תאוצה. עמדות הטעינה הללו אינן צומחות סתם כך, מתקינים מקצועיים הם אלו הדואגים להתקנתם בכל הארץ.
מהי עמדת טעינה ?
עולם הרכב חווה בתקופה זאת את אחת המהפכות הגדולות שלו מאז ומעולם. העלייה המטאורית של השימוש ברכבים חשמליים וההיברידים בכל העולם מפחיתה באופן ברור את השימוש בדלקים שונים. אולם על מנת שרכבים חשמליים יוכלו לנסוע, הם זקוקים להטעין את סוללות החשמל שלהם בדיוק כמו בטלפונים הסלולריים שלנו.
עמדות הטעינה הם למעשה המטענים של הרכבים החשמליים. הביטוי של אותם מטענים הם על ידי עמדות טעינה אשר יודעות לטעון בחשמל את הרכבים החשמליים. העמדה מחוברת לרשת החשמל והרכב צריך להגיע אליה על מנת להטעין את עצמו
את מי היא משמשת?
עמדת הטעינה היא למעשה גנרית, היא לא שייכת לרכב מסויים. אלא בדומה למטען הסלולרי שלכם יכולה להתאים לכל רכב.
העמדות הללו הן עמדות אשר משמשות את מי שיש בבעלותו רכבים חשמליים מלאים. היא לא מתאימה לרכבים היברידים. עמדות הטעינה הללו כיום מתחילות להתפרש בארץ בתחנות דלק או בחניונים ומקומות בהם יש התכנות לצורך של בעלי רכבים חשמלים להטעין את הרכב שלהם. עמדות הטעינה הציבוריות יכולות לשמש כל רכב בתשלום ואילו מי שיש לו האפשרות יכול להתקין לעצמו עמדה פרטית בבית.
מי מתקין את עמדות הטעינה?
עמדות הטעינה הן לא חלק אינטגרלי מהרכבים החשמליים. אפשר להתייחס אליהם כמו שמתייחסים אל תחנות הדלק. הן מעניקות שירות למי שיש לו רכבים המונעים בבנזין או סולר. עמדות הטעינה משווקות על ידי חברות מסחריות שמצליחות לקיים רווח באחת משתי האפשרויות:
- הקמת עמדות טעינה ציבוריות בנקודות אסטרטגיות דוגמת חניונים שונים או תחנות דלק כאשר השימוש בעמדות אלו הוא בתשלום.
- מכירת של עמדות לאנשים פרטיים או חברות המציבות בחניון בית העסק שלהם עמדות טעינה לטובת העובדים שלהם, תופעה שכיום נפוצה בחברות ההייטק וכנראה תגלוש לכלל המשק בעתיד.
את עמדות הטעינה מתקינים אנשי מקצוע מיומנים אשר יש להם הכשרת חשמל והם יודעים לא רק להתקין את עמדת הטעינה, אלא גם לחבר אותה לרשת החשמל ואף להחליף בעבורה סוגי כבלים בעת הצורך.
המתקינים עובדים בדרך כלל מטעם החברות המספקות את עמדות הטעינה, אך יש ביניהם גם כאלו הפועלים כעצמאים.
סוגי עמדות טעינה
את עמדות הטעינה אפשר לחלק לשני סוגים עיקריים:
- עמדות טעינה פרטיות – עמדות אלו הן פרטיות בבתים פרטיים בעיקר או בבתים משותפים שיש להם אפשרות לכך. העמדות הללו מחוברות ללוח החשמל הבייתי על ידי מתקין עמדות טעינה ומשמשות את בעל הרכב.
- עמדות טעינה ציבוריות – אלו עמדות טעינה שהשימוש בהם כרוך בתשלום והם מותקנות על ידי מתקין עמדות טעינה בשם חברות המסחריות בנקודות ציבוריות במטרה להעניק שימוש לבעלי רכבים חשמליים.